”Olen tyytyväinen, että valitsimme projektiin R4 Korjausurakoinnin, sillä yhteistyö heidän kanssaan oli loistavaa. Ilman tällaista kumppania olisimme voineet olla pahasti metsässä.”

Sami Pohjolainen
Fastems

Fastemsin toimitilat muokattiin vastaamaan nykyajan vaatimuksia

Fastems Oy on suomalainen tehdasautomaatiojärjestelmien toimittaja, jonka päämaja on Tampereen Lahdesjärvellä. R4 Korjausurakointi oli pääurakoitsija Fastemsin toimitilojen uusimisprojektissa.

Toimitilojen saneeraukselle asiakas oli asettanut kaksi päämäärää:

  1. Tuotantotilojen uusiminen ja laajentaminen
  2. Uudenlaisten työtapojen mahdollistaminen

Tuotannon tiloissa muutettiin kylmätila lämpimäksi, uusittiin laitteita sekä rakennettiin kokonaan uusi Experience Center, jonne siirrettiin myös Training Center eli suomeksi sanottuna vierailu ja -näyttelykeskus sekä koulutustilat. Toimistotilojen uusimisella taas haettiin sitä, että tilat estävät siiloutumista, mahdollistavat työstä nauttimisen ja työkavereiden kohtaamisen.

Erityisen haastavan projektista teki se, ettei toimitilojen nykytilasta ollut kattavaa tietoa. Tämä tarkoitti, että suunnitelmia jouduttiin jumppaamaan useaankin otteeseen, kun purkuvaiheessa paljastui uusia seikkoja. R4 valikoitui projektiin hyvän maineen ja onnistuneiden referenssien ansiosta, joten tämäkään ongelma ei muodostunut esteeksi. Ennemminkin se oli mukava haaste.

Arkkitehtuurissa oli käytetty paljon lasia ja kaarevaa pintaa, mikä aiheuttaa urakoitsijalle aina päänraapimista. Käsipelillä mittaillen ja kokemuksen tuomalla varmuudella löysimme kuitenkin näihin mainiosti kaikkia ilahduttavat ja ennen kaikkea silmää miellyttävät ratkaisut.

Projekti lyhyesti:

Tilaaja ja rakennuttajakonsultti:
Fastems Oy
CBRE
Valmistuminen:
05/2020

Urakkamuoto:

Projektinjohtourakka

Pinta-ala:

4600 m2

Työmaalle perehdytettyjä:

150

Vesivahinkoja:

1

Mitä tästä projektista opimme?

Työskentelyä helpottaa huomattavasti se, että tietää mitä rakennus on syönyt. Kun näin ei ole, hyvän kommunikaation merkitystä ei voi vähätellä. Muodostimme asiakkaan ja rakennuttajakonsultin kanssa ”pyhän kolminaisuuden”, jonka kesken tarkistimme suunnitelmia jatkuvasti. Jatkossa osaamme myös tehdä päätökset aiemmin ja nopeammin. Jos ei muu auta niin sitten istutaan alas vaikka tunneiksi ja lyödään asiat yhdessä lukkoon.

Kiinnostuitko? Lataa kaikki meidän referenssit yhtenä pakettina!

Yhteyshenkilö:

Jose Hämäläinen


Jose Hämäläinen


Toimitusjohtaja

jose.hamalainen@r4.fi

+358 45 170 4738

Toimitilat

Itämerenkatu 3:n toimitilauudistus

Kauppakeskukset

Euroopan suurin Muji-myymälä