"Erityisen hyvä merkki onnistuneesta projektista on yhteistyön jatkuminen."

Jarkko Pajuniemi
R4 Korjausurakointi

Kahdeksan kerrosta saneerattuja toimitiloja Itämerenkatu 3:ssa

Itämerenkatu 3:n toimitilojen uudistus valmistui tammikuussa 2020. R4 Korjausurakointi oli projektin pääurakoitsija ja vastasi täten urakan läpiviemisestä suunnitelmien mukaisesti. Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevassa kiinteistössä on toimistotilojen lisäksi mm. ravintola ja kuntosali. R4 valikoitui projektiin aiemmin mainiosti onnistuneiden projektien ansiosta.

Projektinjohtourakoille on luontaista, että suunnitelmat elävät matkan varrella, vaikka aikataulu onkin lyöty lukkoon.  Avain onnistuneeseen projektiin oli tässäkin tapauksessa lukuisat palaverit tilaajan, aliurakoitsijoiden ja koko projektiorganisaation kesken.

Erityisen mielenkiintoisen projektista teki tilojen vaihtelevuus ja käyttötarkoitukset. Osa toimitiloista toteutettiinkin white box -tyyppisesti geneerisiksi toimitiloiksi, sillä niihin ei vielä ollut vuokralaisia.

Projekti lyhyesti:

Tilaaja ja rakennuttajakonsultti:
Antilooppi
HTJ

Valmistuminen:
01/2020

Urakkamuoto:

Projektinjohtourakka

Pinta-ala:

10 500 m2

Lähetettyjä sähköposteja:

1500

Työmaalle perehdytettyjä:

400

Mitä tästä projektista opimme?

Opimme, että meidän sisäiseen projektiorganisaatioomme pitää panostaa ja kohdistaa enemmän resursseja suunnittelun ohjaukseen. Tämäkin hanke muistutti, että parhaat ratkaisut syntyvät yhteistyöllä ja pakaralihasten kuluttamisella palavereissa.

Yhteyshenkilö:

Jose Hämäläinen


Jose Hämäläinen


Toimitusjohtaja

jose.hamalainen@r4.fi

+358 45 170 4738

Toimitilat

Fastemsin toimisto- ja tuotantotilojen uudistus

Kauppakeskukset

Euroopan suurin Muji-myymälä