”Otan välillä turhankin paljon stressiä, mutta tässä sujui kaikki niin hyvin, ettei juuri tullut stressattua.”

Miro Luodes
Vastaava työnjohtaja, R4 Korjausurakointi Oy

Toimitiloista tyylikkäiksi vuokra-asunnoiksi Lönnrotinkatu 12:ssa

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma halusi muuttaa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevia liiketiloja vuokra-asunnoiksi ja kaipasi tähän osaavaa tekijää. Työn toteuttajaksi valikoitui R4 Korjausurakointi Oy. Sinälläänhän muutosrakentaminen on peruskauraa rakennusalalla. Kaikista haasteellisinta sellaista, mutta kauraa kuitenkin. Muutosrakentamisessa joudutaan keksimään uudenlaisia ratkaisuja, kun alun perin eri tarkoitukseen luotuja tiloja muokataan uusiokäyttöön.

Lönnrotinkatu 12:ssa sijaitsevan kohteen yksilölliset haasteet kuitenkin lähinnä innostivat meitä. Muutimme kahdessa rapussa sijaitsevia toisen kerroksen tiloja kahdeksaksi asunnoksi. Lisäksi A-rapun kuudenteen kerrokseen tehtiin kaksi asuntoa. Tässä urakassa suurimmat päänraaputukset syntyivät siitä, että kaikissa välikerroksissa oli valmiiksi asuttuja asuntoja sekä alakerrassa vilkkaasti liikennöity kauppa. Näin ollen työt piti hoitaa mahdollisimman vähän häiriötä aiheuttaen.

Asunnot olivat myös laajemmin varusteltuja kuin monet vuokrattavat uudiskohteet nykyään. Varman periaatteisiin kuuluu myös asuntojen rakentaminen niin, että mahdollisimman suuri osa materiaaleista on kierrätettyjä. Hyvä tuuri oli, että samassa talossa sekä viereisessä talossa niin ikään Varman asuntoja saneerattiin. Mainiolla yhteistyöllä saimme purettuja kierrätysmateriaaleja suoraan toiselta työmaalta, vaikka työmaa olikin valtava ja urakoitsija eri.

Työ valmistui ajallaan puolessa vuodessa keväällä 2021 avoimen ja henkilökohtaisen kommunikaation, selkeiden pelisääntöjen ja ahkeran työn ansiosta. Voit lukea blogistamme vinkit siihen, miten usean liikkuvan palan projekteja meillä R4:llä hoidetaan.

Projekti lyhyesti:

Tilaaja:
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Valmistuminen:
03/2021

Urakkamuoto:

Projektinjohtourakka

Asuntoja:

10

Työmaalle perehdytettyjä:

120

Puheluita asukkaille:

180

Mitä tästä projektista opimme?

Yksi tärkeimmistä opeista oli ottaa puhelin kauniiseen käteen. Nimittäin kohde, jossa jo asutaan, vaatii avointa, suoraa ja ajantasaista kommunikointia asukkaiden kanssa. Sen me halusimme hoitaa mahdollisimman selkeästi. Ei siis pelkästään A4-lapulla ilmoitustaululla. Toinen avoimeen kommunikaatioon liittyvä seikka oli rakennusvalvonnan kohtaaminen. Heillä on alalla ehkä turhankin huono maine, mutta tämä projekti osoitti, että helpointa on kysyä asiat suoraan. Ihmiseltä ihmiselle – ja yllättäen homma lutviutuu.

Kiinnostuitko? Lataa kaikki meidän referenssit yhtenä pakettina!

Yhteyshenkilö:

Heikki Rouvinen

Heikki Rouvinen

Työpäällikkö, Helsinki

heikki.rouvinen@r4.fi

+358 400 838 594