”Lyhyessä aikataulussa tehty erikoinen kohde rakennettiin ongelmitta ja yhteistyö R4:n kanssa oli mutkatonta. Hauska projekti.”

Katariina Saelan
Metsä Group Oy

Metsä Groupin vierailukeskuksen laavu on puuta parhaimmillaan

Metsä Groupin vierailukeskus Nemus Futurum sijaitsee Lohjan Kirkniemessä. Se sittelee elämyksellisellä ja täysin uudella tavalla suomalaista, kestävää metsän- ja luonnonhoitoa. Interaktiivinen, lisättyä todellisuutta ja GPS-paikannusta hyödyntävä kierros kestää yhteensä noin 2,5 tuntia. Yksi sen elämyksistä on noin puolivälissä reittiä oleva täyspuinen laavu sekä Huussi-nimeä totteleva kuivakäymälä. Näiden rakentajana olimme luonnollisesti me. R4:n aiemmin onnistuneet projektit Metsä Groupin kanssa ohjasivat asiakasta valitsemaan meidät myös tähän projektiin. Koko kierroksessa kärkenä on ekologisuus ja luonnollisuus ja se näkyy myös laavun suunnittelussa. Alusta asti laavusta haluttiin jotain muuta kuin perinteinen suomalainen laavu – ja jotain muuta myös tehtiin

Projekti sujui kaiken kaikkiaan ongelmitta, erityisesti hyvän suunnittelun ja pohjatyön ansiosta. Laavu on täyspuuta ja erityisen mallinsa vuoksi sen rakentaminen vaati hieman ylimääräistä aivoratasten pyörittelyä. Mäntyinen kansi ja jämäkkää Kerto LVL:ää olevat rakenteet ovat näyttäviä, mutta aiheuttavat omat haasteensa rakentamiselle.

Laavun runko koottiin lopulta neljästä palasta, joista painavin oli 500 kiloa. Osat nostettiin paikalleen nosturilla, ja tässä kohtaa erityisesti nousi arvoon arvaamattoman tarkasti valettu perusta. Vain muutaman millin toleranssi oli huomioitu erinomaisesti ja osat istuivat paikalleen juuri eikä melkein. Laavu viimeisteltiin pärekatolla. Myöskään käymälät eivät olleet aivan perinteiset – ne kasattiin kolmion muotoisista Kerto LVL-moduuleista.

Projekti lyhyesti:

Tilaaja:
Metsä Group Oy
Valmistuminen:
06/2019

Urakkamuoto:

Kokonaisurakka

Materiaali:

Kerto LVL

Mitä tästä projektista opimme?

Erikoisessa sijainnissa ja uniikkia materiaalia oleva rakennus vaatii paljon suunnittelua etukäteen. Voit lukea blogistamme lisää behind the scenes -materiaalia ja parhaat oppimme vastaavista projekteista.

Yhteyshenkilö:

David Bertényi

David Bertényi

Projektipäällikkö

david.bertenyi@r4.fi

+358 40 039 8574